Als tiener schreef hij brieven aan Reinout Oerlemans en Peter R. de Vries om te vragen of hij een dag mocht meelopen bij hun televisieprogramma. De gedreven Jalal Bouzamour, zoon van eerste generatie Marokkaanse gastarbeiders, weet al op jonge leeftijd dat hij bij de televisie wil werken. Op zijn zestiende wist hij al een bijbaan als camera-assistent in de studio’s van Hilversum en Aalsmeer te bemachtigen. Vol overtuiging zorgde hij er bij programma’s als Lingo, De Staatsloterij en All You Need Is Love voor dat alle monitoren klopten en dat alle bekabeling goed lag.

NOB

Vlak na zijn achttiende verjaardag mocht Jalal Bouzamour deelnemen aan een intensieve cameraopleiding bij het Nederlands Omroepproductie Bedrijf (NOB). Het is één van de grootste en één van de meest geavanceerde audiovisuele productiebedrijven in Europa. Jalal begint als cameraman in de studio voor de programma’s Journaal, Hart Van Nederland, Big Brother en later ook voor Sterren Dansen Op Het Ijs, Pauw & Witteman en De Wereld Draait Door. Inmiddels heel wat ervaringen rijker besloot Jalal daaropvolgend de studio te verruilen voor het werk op locatie. Voor verschillende televisieprogramma’s reist hij de hele wereld over. Zo is Jalal voor het succesvolle programma Ik Vertrek al ruim acht jaar één van de vaste cameramannen.

Succes

Wie denkt dat Jalal zich alleen maar achter de schermen thuis voelt, heeft het mis. Sommigen herkennen hem misschien wel als presentator van AT5 en MTNL, Kassa 3, PREMtime of Dichtbij Nederland waar hij enige tijd ook vóór de camera heeft gestaan. Na twintig jaar televisie ervaring begint het maken van een eigen televisieprogramma bij Jalal te knagen. Hij bedenkt met succes een eigen programma voor de NTR. In de serie Groeten Uit Holland die tot stand komt, maakt Nederland kennis met de eerste generatie Marokkaanse vrouwen. De camera’s volgden een vriendinnengroep die op ontdekkingstocht ging door ons land. De vrouwen kregen o.a. zwemles, taalles en wandelden mee met een vierdaagse. Jalal wist zo de vrouwen over wie altijd veel wordt gesproken, maar weinig mét een stem te geven. Het programma was een ongekend succes en bracht twee seizoenen uit.