Diwan Awards Holland 2019

inspiration for the next generation

Golden Motus presenteert

Diwan Awards Holland

30 november 2019 is het zover, de tweede editie van Diwan Awards Holland vindt plaats. Het prestigieuze gala vindt wederom plaats in het Atrium te Den Haag en bestaat uit een diner en een avond vol entertainment en prijsuitreikingen.

Diwan Awards Holland is een erkenningsaward voor getalenteerde Nederlanders met een migrantenachtergrond. Diwan betekent ‘licht’ in het Arabisch. Deze tweede editie is gericht op Nederlandse talenten met een Marokkaanse achtergrond.

Met Diwan Awards Holland willen wij in Nederland een positief licht schijnen op diegenen die het goed doen in onze maatschappij en die tegelijkertijd een rolmodel zijn. Met Diwan Awards willen wij iedereen, en vooral ook jongeren, laten zien dat je met een buitenlandse afkomst in Nederland het ver kan schoppen. Diwan Awards vindt zijn oorsprong in België, waar reeds meerdere succesvolle edities van het evenement hebben plaatsgevonden.

Met Diwan Awards Holland creëren wij een podium voor al die mensen die veel te weinig gezien en gehoord worden. In deze huidige tijd zien we Nederlanders met een migrantenachtergrond die zich met hart en ziel storten op hun vak en een wezenlijke bijdrage aan de Nederlandse samenleving. Een groep mensen die mede door de uitdagingen die zijn of haar migrantenachtergrond met zich meebrengt een stapje harder werkt dan een ander.

Het programma van 2019 is specifiek gericht op Nederlandse talenten met een Marokkaanse achtergrond en staat in het teken van het verenigen en samenbrengen van Nederlanders. De genomineerden worden in het zonnetje gezet en geëerd voor hun inzet in de Nederlandse samenleving.

Toegang tot dit evenement vindt alleen plaats op uitnodiging. Op de avond zelf zal daarnaast de award uitreiking voor iedereen via een livestream op Facebook te volgen zijn.

Haagse Prijs

gemeente den haag logoVorig jaar is tijdens de eerste editie van Diwan Awards Holland de “Haagse Prijs” geïntroduceerd. Ook dit jaar zal deze speciale prijs uitgreikt worden. Dit jaar wordt iemand uit Den Haag die zijn of haar talent inzet op het gebied van diversiteit en inclusie met de prijs in het zonnetje gezet. 

Diwan & Jongeren

Golden Motus is een samenwerking aangegaan met Stichting To The Point om jongeren uit Den Haag te bereiken en betrekken bij het gala. Speciaal voor jongeren was er dit jaar een prijsvraag waarmee ze een exclusieve jongeren VIP-kaart voor het gala konden winnen. Daarnaast zijn de jongeren van Stichting To The Point ook dit jaar weer uitgenodigd om het gala bij te wonen.

Categorieën

Partners & Sponsoren

Samen met onze partners en sponsoren maken we van Diwan Awards Holland 2019 een succes.

Diwan Awards Holland is alleen toegankelijk op uitnodiging. Geïnteresseerden kunnen wel een tafel sponsoren (10 personen). Heeft u interesse in sponsoring neem dan contact op met info[at]diwanawardsholland.nl

Countdown

Samen tellen we de dagen af tot 30 november wanneer de tweede editie van Diwan Awards Holland plaats vind!

Day(s)

:

Hour(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

Gallery

In onze gallery vind je een impressie van de eerste editie van Diwan Awards Holland in 2018.

De eerste editie van Diwan Awards Holland vond plaats in Het Atrium in Den Haag en was via een livestream te volgen via Facebook.

Reglement

VOOR DE VOLGENDE CATEGORIEËN WORDEN PRIJZEN UITGEREIKT

Diwan Awards Holland plaatst de vaardigheden, de geschiedenis of de opmerkelijke inspanningen evenals de bijzondere prestaties van Nederlanders met een biculturele achtergrond in de schijnwerpers.

De 2019 editie is specifiek gericht op Nederlandse talenten met een Marokkaanse achtergrond.

Deelname is vrij, gratis en staat open voor iedereen. De kandidaten moeten grotendeels actief zijn in Nederland en/of hun acties/handelingen moeten een direct verband hebben met de Nederlands-Biculturele gemeenschap.

Voor de volgende categorieën worden prijzen uitgereikt:

 • Geneeskunde & Gezondheid: Onderscheiding voor professional in de gezondheidszorg van het jaar.
 • Advocatuur & Recht: Onderscheiding voor juridische professional van het jaar.
 • Technologie & IT: Onderscheiding voor ingenieur, technici, ICT van het jaar.
 • Onderwijs: Onderscheiding voor de leraar van het jaar.
 • Ondernemerschap: Onderscheiding voor het bedrijf, starter of vaste ondernemer, die zich gedurende het jaar liet opmerken door een bedrijfsproject, het potentieel of succes.
 • Management: Onderscheiding voor manager van het jaar.
 • Stichting: Zet een vereniging, stichting of een groep, die zich door hun inzet of project(en) het afgelopen jaar hebben onderscheiden, in het zonnetje.
 • Sport: Onderscheiding voor de sportman/sportvrouw die uitzonderlijke prestaties heeft neergezet in zijn/haar discipline
 • Kunst & Cultuur: Onderscheiding voor een individuele of collectieve artistieke prestatie, zowel voor een heel oeuvre, een show of muziek, die het afgelopen jaar wist te bekoren.
 • Influencers: Onderscheiding voor online influencer van het jaar (zoals bloggers en vloggers).
 • Jong Talent: Onderscheiding voor jong talent van het jaar tot en met 14 jaar.

De jury zal de prijswinnaar kiezen tussen drie genomineerden van deze categorieën.

DEELNAME EN OMSCHRIJVINGSWIJZE

Deelname is vrij, gratis en staat open voor iedereen. De kandidaten moeten grotendeels actief zijn in Nederland en/of hun acties/handelingen moeten een direct verband hebben met de Nederlands-Biculturele gemeenschap.

Genomineerden
Elk van de genomineerden zal gecontacteerd worden door het Diwan Awards Holland team om uitdrukkelijk hun toestemming te vragen voor hun deelname en om samen met het Diwan-team een kleine (video)presentatie voor te bereiden die tijdens de uitreiking zal worden uitgezonden. Het Diwan Awards team zal alle mogelijke middelen inzetten om de genomineerden in een minimum tijd te bereiken. In geval van weigering of indien de persoon onbereikbaar is binnen de 7 volgende dagen, zal de genomineerde vervangen worden door de opvolgende kandidaat. De genomineerden zullen vervolgens worden uitgenodigd op de officiële prijsuitreiking -avond.

BEKENDMAKING VAN DE RESULTATEN

De genomineerden zullen op de Diwan Awards Holland ceremonie bekend gemaakt worden. De genomineerden zullen worden uitgenodigd op de uitreiking en gevraagd worden om hun aanwezigheid te bevestigen. Er zal door de organisatie geen informatie worden doorgespeeld over de resultaten van de stemming voor de officiële bekendmaking van de winnaars op de avond van de Awards.

KANDIDAATSTELLING

Door hun nominatie te accepteren, aanvaarden de deelnemers het reglement van Diwan Awards dat terug te vinden is op www.goldenmotus.com/diwanawards. De nominatie geldt voor één persoon of een structuur. De genomineerde verklaart zich akkoord:

 • aanwezig te zijn op de uitreikingsceremonie van de prijzen
 • mee te werken aan zijn/haar (video)presentatie.

Het wedstrijdreglement, het verloop van de awards en het overleg van de jury geven geen reden tot verantwoording aan derden. Alle vragen in verband met de Diwan Awards moeten gericht worden aan Diwan Awards per email naar info@diwanawardsholland.nl

ORGANISATIE

Diwan Awards Holland wordt georganisseerd door Golden Motus, The Cedar Network en Bridgizz die de exclusieve Licentie van Diwan Awards bezitten. 

Diwan Awards zijn beschermd door copyright / auteursrechten in 164 landen – DEP63482313294459603 – all rights reserved – © DiversCity | Brussels.

Nominaties Gesloten

Het nominatieformulier voor Diwan Awards Holland 2019 is gesloten. 
Hou onze social media kanalen in de gaten voor de bekendmaking van de geselecteerde genomineerden van dit jaar.

Laatste Nieuws

Lees het Golden Motus Magazine voor de laatste informatie over Diwan Awards Holland en gerelateerde onderwerpen.

Jalal Bouzamour: van assistent tot regisseur

Jalal Bouzamour: van assistent tot regisseur

Als tiener schreef hij brieven aan Reinout Oerlemans en Peter R. de Vries om te vragen of hij een dag mocht meelopen bij hun televisieprogramma. De gedreven Jalal Bouzamour, zoon van eerste generatie Marokkaanse gastarbeiders, weet al op jonge leeftijd dat hij bij de televisie wil werken. Op zijn zestiende wist hij al een bijbaan als camera-assistent in de studio’s van Hilversum en Aalsmeer te bemachtigen.

Nasrdin Dchar: “Het verleden is níet dood”

Nasrdin Dchar: “Het verleden is níet dood”

Afgelopen mei was het precies vijftig jaar geleden dat Nederland en Marokko een verdrag tekenden waarin de Marokkaanse arbeidsmigratie naar Nederland werd vastgelegd. Nasrdin werd gevraagd iets te zeggen en schreef een speech over zijn moeder en de reis die haar leven compleet veranderde, de reis naar Nederland. Hij vertelde over het interview dat hij tien jaar geleden met zijn moeder heeft gehouden. Dat interview veranderde zijn blik op het verleden, het heden en de toekomst compleet.

Eerste Editie Diwan Awards Holland een succes

Eerste Editie Diwan Awards Holland een succes

Abdelhak Nouri geëerd met een special tribute en Ali B verrast Abu Azaitar met award. Afgelopen weekend vond de eerste editie van Diwan Awards Holland plaats in het Atrium, Den Haag. Diwan Awards is een internationaal erkenningsaward voor getalenteerden met een biculturele achtergrond. De uitreiking stond in het teken van successen en samenwerkingen binnen onze multiculturele samenleving.